Jeg er statsautoriseret revisor med speciale i forretningsudvikling, formueoptimering og forretningsafhændelse. Herudover tilbyder jeg revision og regnskabsudarbejdelse, ligesom jeg rådgiver om skattefradrag, momsfradrag og refusion af afgifter mv.

Derfor ville jeg være statsautoriseret revisor

Jeg har vidst at jeg ville være statsautoriseret revisor siden jeg gik i første klasse på Simested skole i daværende Aalestrup Kommune, nord for Viborg og vest for Hobro. Som statsautoriseret revisor syntes jeg selvfølgelig at matematik var spændende, men grunden til at jeg vidste jeg ville være statsautoriseret revisor, var at mine forældre var venner med Jørgen Nikolajsen. Jørgen var en vanvittig humoristisk og behagelig person – og så var Jørgen statsautoriseret revisor. Jeg kunne også godt tænke mig at være humoristisk og behagelig, så derfor måtte jeg også blive statsautoriseret revisor.

Sådan blev jeg statsautoriseret revisor

Efter HH på Aars Handelsskole i Vesthimmerland, gik jeg i 1999 i lære i en mindre afdeling af et globalt revisionsfirma. Sideløbende læste jeg først skatteret i Aalborg, og siden HD i Regnskab & Økonomistyring samt cand.merc.aud. på Aalborg Universitet. På dette tidspunkt var jeg skiftet til et andet af landets største revisionsfirmaer, hvor jeg arbejdede på hovedkontoret i Aalborg. Her tog jeg de forskellige kurser der blev afholdt i Kolding, Vejle, Middelfart mv. i forløbet frem mod revisoreksamen, før jeg bestod den skriftlige eksamen i Aarhus og den mundtlige eksamen på Børsen i København – og dermed endelig fik drømmen om at blive statsautoriseret revisor opfyldt.

Mere end statsautoriseret revisor

Som revisor arbejdede jeg med alt indenfor revision, regnskab, skattefradrag mv., hvor jeg var revisor for både mindre ejerledede virksomheder og for koncerner med datterselskaber i udlandet. Jeg arbejdede også med due diligence i forbindelse med køb af virksomhed og jeg fandt hurtigt ud af at min interesse for at bruge tal til forretningsudvikling var større end min interesse for blot at lave tal uden at bruge disse tal til noget værdiskabende for kunderne. Som statsautoriseret revisor oplevede jeg dog ofte at jeg først havde mulighed for at kigge i bagspejlet og udtale mig om hvordan en kunde kunne have gjort sidste år når det allerede var for sent. På et tidspunkt fik jeg muligheden for at tiltræde som økonomidirektør i en nordjysk produktionsvirksomhed, i en meget bred stilling. Jeg var både bestyrelsesmedlem, stedfortrædende direktør, HR- og personalechef, ansvarlig for IT og meget mere. Hvert eneste år udarbejdede jeg et oplæg til strategi til bestyrelsen, hvorefter jeg som følge af mine mange ansvarsområder selv fik lov til at løse de daglige udfordringer der opstod. Dette var helt vildt spændende, idet jeg nu var med til at træffe beslutninger ved at kigge ud af forruden – fuldstændig ligesom mine kunder havde gjort. I løbet af nogle få år fik vi vendt underskud til overskud, en såkaldt turnaround, ved at ændre strategien og bl.a. opkøbe en konkurrerende fabrik. Herudover fik vi gennemført et generationsskifte, hvor aktiemajoriteten overgik fra far til søn. Dette generationsskifte var jeg i øvrigt med til at igangsætte som revisor, og efter at have arbejdet sammen med både far og søn i en årrække, var jeg med til at afslutte dette generationsskifte mens jeg var ansat i aktieselskabet.

I dag arbejder jeg igen som statsautoriseret revisor, men som nævnt ovenfor ser jeg det som min fornemmeste opgave at sætte mig i mine kunders sted og bruge tallene aktivt til at rådgive om hvordan mine kunder kan øge deres indtjening, eksempelvis ved at kombinere tal med strategiske analyser. I den forbindelse har jeg suppleret min uddannelse som statsautoriseret revisor med uddannelser i eksempelvis bestyrelsesarbejde, key account management, personaleledelse samt strategi og forretningsudvikling – alt sammen for at blive endnu bedre til at se hvordan intern økonomirapportering kan bruges til at skabe forretningsudvikling.

Og Jørgen? Jørgen er stadigvæk både humoristisk og behagelig – også selvom Jørgen ikke længere er statsautoriseret revisor!