Uanset om man er lønmodtager, hovedaktionær eller selvstændig erhvervsdrivende, bør man nøje overveje hvordan privatøkonomien indrettes. Herunder bør man være bevidst om de valg man træffer vedrørende:

  • Pensionsordning
  • Forsikringer for lønmodtagere
  • Boliglån / realkreditlån
  • Privatbudget

Afhængig af hvordan en pensionsordning sammensættes er der mulighed for at trække pensionsindbetalinger og betaling for visse forsikringer fra i skat. Ud over at give skattefradrag kan forsikringer for lønmodtagere sikre dig en stabil indkomst selvom du bliver syg eller kommer ud for en ulykke, ligesom en stor pensionsopsparing kan sikre dig en alderdom uden økonomiske bekymringer.

Huslån kan afvikles over kort tid eller over lang tid, og huslån kan være med en fast rente eller med en variabel rente. Huslån som realkreditlån bør derfor optages under hensynstagen til pris, nuværende og fremdig indkomst samt under hensynstagen til risiko.

Endelig sikrer et privatbudget at privatforbruget ikke overstiger rådighedsbeløbet.

Rådgivning om privatøkonomi

Ønsker du uforpligtende tilbud på gennemgang af din privatøkonomi af en statsautoriseret revisor, er du meget velkommen til at kontakte mig på kontakt@bedre-raadgivning.dk