De fleste virksomheder har fokus på interne kontroller og funktionsadskillelser i økonomiafdelingen, således risikoen for økonomisk kriminalitet fra ansatte modvirkes. Desværre er der knap så mange virksomheder der har fokus på hvad økonomirapportering kan bruges til. Det betyder at alt for mange virksomheder ”kun” anvender deres økonomirapportering til det mest nødvendige:

  • Momsangivelser
  • Finansbalance til bank og til bestyrelse
  • Grundlag for ekstern årsrapport

De fleste virksomheder er i dag komplekse. Eksempelvis har de fleste virksomheder mere end én vare i sortimentet og mere end én kunde i kundekartoteket. Jo mere kompleks en virksomhed er, jo farligere er det at træffe forretningsmæssige beslutninger på baggrund af en samlet finansbalance.

De rette forretningsmæssige beslutninger træffes på baggrund af viden og ikke på baggrund af tro. Derfor skal en økonomirapportering nøje tilrettes den enkelte virksomhed, således ejere og ledere løbende kan følge den økonomiske udvikling på de enkelte produktgrupper, kundegrupper eller på hvad der er vigtigt at måle på for den pågældende virksomhed.

Hjælp til økonomirapportering

Ønsker du tilbud på hjælp til udformning og/eller til løbende udarbejdelse af økonomirapportering, er du meget velkommen til at kontakte mig på kontakt@bedre-raadgivning.dk